Behandeling

Als erkend dierosteopaat zorg ik ervoor dat blokkades worden opgeheven en dat alles weer goed kan doorstromen. Hiermee wordt een voorzet gegeven zodat het dier zich verder zelf herstelt. Ik gebruik hiervoor mijn handen ( manuele technieken), er komen geen hulpmiddelen aan te pas.
Deze technieken zijn zeer verschillend, sommigen duidelijk waarneembaar en andere verfijnd en met het oog bijna niet zichtbaar. De meeste paarden en honden ervaren de behandeling als prettig en rustgevend.

Praktische tips

Voor de behandeling

Het dier dient schoon, maar vooral droog te zijn. Dit is belangrijk voor het voelen van spanning- en temperatuurverschillen. Voor paarden is het aan te bevelen op de dag van behandeling niet te trainen.

Tijdens de behandeling

In een rustige vertrouwde omgeving is de behandeling het meest succesvol.

Na de behandeling

Het dier heeft na de behandeling even tijd nodig om weer terug in balans te komen, het lichaam zal zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Voor paarden is het raadzaam om na de behandeling 4 tot 7 dagen niet te rijden, wel is het goed om veel te stappen aan de hand, omdat door het onbelast ritmisch bewegen het lichaam sneller terug in balans komt. Honden mogen na de behandeling rustig worden uitgelaten en na een paar dagen kunnen ze weer volop spelen en ravotten.