Osteopathie paard

Symptomen voor een behandeling

Mogelijke signalen van het paard dat er klachten of verminderde vitaliteit is:

Gedragsproblemen: niet kunnen stilstaan, problemen bij opzadelen, bijten bij aansingelen, niet kunnen borstelen, oren niet kunnen aanraken, bokken of steigeren tijdens rijden, voet niet kunnen optillen bij uitkrabben, hoofdschudden, etc….

Prestatieproblemen: snel buiten adem, moeilijk op conditie komen, verminderde concentratie, weigeren met springen, problemen met overgangen, sloom en moeilijk voorwaarts.

Fysieke problemen: niet kunnen inbuigen, achterhand er niet onder krijgen, scheefhangen van staart, in verkeerde galop springen, moeite met zijgangen, hoofd kantelen.

Andere problemen: hengstigheids-problemen, huidproblemen, fertiliteitproblemen, problemen met luchtwegen, herstel na operatie en lusteloosheid.

De lijst is te groot om op te noemen. Maar ook een osteopaat kan niet alles oplossen. Een goede samenwerking met de dierenarts, tandarts, zadelmaker, hoefsmid en eigenaar is belangrijk.
Wil je weten of osteopathie jouw paard  kan helpen, bel of mail gerust.

Het is aan te raden het paard op de dag van de behandeling niet te trainen.

Mijn werkgebied voor meerdere paarden op één adres of in de buurt van elkaar is Noord – en Midden Nederland. Op Terschelling en in de regio Amsterdam kan je paard ook terecht voor individuele osteopathie behandelingen. Ik bespreek graag de mogelijkheden.